Burgh Haamstede

In het nabijgelegen Nieuw – Haamstede staat de vuurtoren die destijds het biljet van 250 gulden sierde. Wanneer u de noordelijke kustlijn volgt komt u in het toeristische Renesse. Buigt u naar het zuiden af, dan kunt u een kijkje nemen bij een van de ingenieuze deltawerken die Zeeland rijk is: de Oosterscheldekering.
In Zierikzee vindt u talloze leuke winkeltjes of kunt u op donderdag naar de weekmarkt.
Daarnaast kunt u de natuur intrekken in de unieke natuurgebieden van Staatsbosbeheer (Boswachterij Westerschouwen) en Natuurmonumenten (Zeepeduinen en Slot Haamstede).
De zonaanbidders komen aan hun trekken op de brede en schone stranden met hun gezellige strandtenten.

Wandelen en fietsen

Trek uw wandelschoenen aan en loop direct vanuit de achteruitgang van het vakantiepark de bossen en Zeepeduinen in. U bevindt zich gelijk op diverse gemarkeerde wandelroutes. Het officiële startpunt is bij Boswachterij Westerschouwen, waar een kaart hangt van het gebied rondom Burgh – Haamstede. Tijdens openingstijden kunt u hier uitgebreide informatie krijgen over de flora en fauna van het gebied.

Wilt u de wijdere omgeving verkennen, dan heeft u de beschikking over een aantal fietsen die u kunt gebruiken voor uw verkenningstochten. Met behulp van de fietsknooppunten kunt u gemakkelijk uw eigen route samenstellen door de duinen of het uitgestrekte polderlandschap.